50 54 39 08

Om Charlotte Nordahl Skaarup

Jeg er uddannet psykoterapeut og master coach i 2017. Min drivkraft er udvikling af menneskelige relationer, udfra det potentiale vi alle er født med.

Uddannelsesmæssig baggrund

Jeg er eksamineret psykoterapeut og mastercoach fra Coach og Psykoterapeut Skolen i København i 2017. Skolen stiller store faglige krav, både til sig selv og de studerende. Den 4-årige uddannelse jeg gennemførte på skolen, baserer sig på biopsykologien, der er skolens analytiske fundament.

Charlotte Nordahl Skaarup

Her er jeg så: Psykoterapeut og master coach Charlotte Nordahl Skaarup.

Under uddannelsen har jeg haft over 100 timers egenterapi og deltaget i ca. 20 weekendkurser i 'Følelsesmæssig Intelligens'. Jeg deltager fortsat ca. én gang årligt på skolens kurser, for at holde min faglighed ved lige. Jeg går i supervision hos min mentor Evy Kaaril, som er rektor på skolen. Alle de teknikker og samtaleformer jeg bruger, har jeg prøvet på egen krop via studiet.

Coach og Psykoterapeut Skolens faglige grundlag, er Paul D. MacLeans forskning i menneskets medfødte drifter. Et videnskabeligt studie, som han blev indstillet til Nobelprisen for. Han er kendt for forskning i - og formidling af - den 3-enige hjerne. Paul D. MacLean var amerikansk læge og Neurovidenskabsmand.

Jeg har haft egen praksis siden 2015, hvor jeg allerede under studiet begyndte med klienter. Efter min eksamination i 2017, har jeg praktiseret i min klinik på Blegdamsvej i København, med klienter med mange forskellige problemstillinger. Fx skilsmisse, lavt selvværd og udfordringer med parforhold og andre nære relationer.

Jeg er oprindeligt uddannet pædagog og har 30 års erfaring inden for et bredt område af den pædagogiske praksis.

Rådgiver hos Børns Vilkår

Jeg er frivillig rådgiver hos Børns Vilkår. Her svarer jeg breve fra børn og unge, og har vagter på BørneTelefonen og ForældreTelefonen. Børns Vilkår har mange gode kurser og foredrag for frivillige, som jeg deltager i. Det er en organisation som jeg er glad og stolt over at være en del af.

Personlig baggrund

Jeg er 52 år, gift med Tue og har fem børn. De er 11, 14, 19, 27 og 32 år gamle, så jeg startede tidligt og sluttede sent med at få børn. Jeg er også så heldig at have to børnebørn på 1 og 4 år.

De spørgsmål jeg ofte får, når jeg fortæller jeg har fem børn, er om jeg har født dem allesammen selv og om de har samme far. Egentlig et lidt privat anliggende og ikke noget man fx spørger en mor til to børn om.

Det er der en god forklaring på, og det er, at det er lidt udenfor normen at have fem børn. Når noget er lidt udenfor norm, spørger vi engang imellem om ting, vi ellers ikke ville spørge om. Det kan opleves lidt eksotisk, og det vækker ens nysgerrighed og lukker lidt ned for omtanken. Jeg svarer som regel på spørgsmålene: Ja, jeg har født dem alle selv, og nej, de har ikke samme far.

Opvækst

Jeg er vokset op med min mor og to søskende. Min far og mor blev skilt da jeg var lille. Dengang var det lidt usædvanligt at blive skilt, og jeg tror jeg var den eneste i min klasse med skilte forældre. Dengang var det lidt udenfor normen. I dag er mange forskellige familieformer mere almindelige.

Min drivkraft

Relationer mellem mennesker og hvordan de udvikles og trives, er et af de områder jeg synes er spændende. Hvad vi har med os fra opvæksten, hvordan det spiller ind i vores liv i dag, og hvordan det spiller ind når noget er svært, som f.eks. en skilsmisse.

At lære hvordan vi alle er født med næsten samme potentiale, samme følelser, samme drifter og samme automatiske funktioner, og så alligevel bliver forskellige i den måde vi opfatter vores verden, vores medmennesker og os selv på.

Det vækker en nysgerrighed og en ydmyghed i mig, som jeg har med mig hver eneste dag. Vi kan lære langt mere end vi tror. Vi har potentialet med os fra fødslen. Det ligger i vores drifter, klar til at blive foldet endnu mere ud, til glæde og nytte for hver enkelt og os allesammen.

Jeg glæder mig til at høre fra dig, du er meget velkommen.