50 54 39 08

Henvisning til rådgivning og juridisk hjælp

Mange, både børn og voksne, har stor glæde og nytte af at kontakte Børns Vilkår, når de oplever konflikter og udfordringer. Måske er det også noget for dig. Der kan også være behov for juridisk rådgivning, hvor Familieretshuset kan hjælpe.

Vær opmærksom på, at det er rådgivning du kan få hos Børns Vilkår og Familieretshuset, det er ikke terapi. Vær også opmærksom på, at rådgivning hos Børns Vilkår altid tager udgangspunkt i børnenes perspektiv og deres rettigheder og trivsel.

For voksne

Hos Børns Vilkår har du mulighed for god og kompetent rådgivning fra dygtige og frivillige rådgivere. Alle har en børnefaglig baggrund og kan hjælpe dig både med henvisninger og konkrete råd i en svær tid.

Du kan også ringe til ForældreTelefonen på 35 55 55 57 hverdage fra kl. 9 - 17 og søndage fra kl 15 - 21. Børns Vilkårs dygtige psykologer har lavet en guide til skilsmisse med børn.

For børnene

Er du bekymret for at dine børn går rundt alene og bekymrer sig, uden at de vil snakke med dig om det, kan du give dem nummeret til BørneTelefonen på 116 111, åbent hverdage fra 9 - 24 og weekender fra 11 - 24. De kan ringe gratis og anonymt.

Rådgivere på BørneTelefonen vil hjælpe børnene med at få snakket med deres forældre, og give konkrete råd om hvordan de kan komme i gang med en samtale. Det er børnenes rettigheder og trivsel, der er i forgrunden.

Er der mange konflikter mellem jer forældre, kan en Bisidder fra BørneTelefonen hjælpe med at barnet bliver hørt, hvis I skal i Familieretshuset med jeres sag. Du kan give dit barn nummeret og dit barn skal selv kunne ringe og bede om hjælpen.

Juridisk hjælp

Familieretshuset hjælper familier med juridiske aspekter af en skilsmisse og samværsordninger med børn.